Over VLMedia

Wie zijn wij

christa-vlinfo

VLMedia wordt sinds april 2014 geleid door Christa Luijk met hulp van diverse enthousiaste medewerkers en journalisten.
De sites www.vlmedia.nl en www.travelmagazines.nl geven ruimte aan de publicaties die uitgegeven worden door VLMedia. De magazines hebben elk ook hun eigen website.
Christa Luijk is lid van de NVJ -Nederlandse Vereniging van Journalisten.

Wat doen wij

Uitgeven van eigen titels:
So British&Irish! sinds 2007.
So British&Irish! is een belevenismagazine over Groot Brittannië en Ierland. Met reisverhalen, achtergrondverhalen, leuke wetenswaardigheden etc. voor iedereen die geïnteresseerd is in de cultuur maar ook natuur en de toeristische mogelijkheden van beide landen.

CamperReisMagazine, sinds 2010
CamperReisMagazine, de naam zegt het al, is hét blad voor iedereen die meer uit zijn camperleven wil halen. Nieuwsgierig naar nieuwe oorden. Met leuke routes en bestemmingen, achtergrondverhalen en columns van doorgewinterde camperaars. Met natuurlijk alle informatie die je als reiziger met de kampeerauto nodig hebt, zoals camperplaatsen en service punten. En hierbij maken we soms ook uitstapjes buiten Europa. Voor eigenaren van kampeerauto’s maar zeker ook voor mensen die er een huren en lekker op reis willen.

carVoyage, sinds 2012
Sinds 2012 zet V&L Media het blad Carvoyage voort. Een magazine dat eerst uitsluitend naar abonnees verstuurd werd maar nu ook in de winkel te koop is. Het blad richt zich op de reiziger die ‘self-supporting’. Dat zijn mensen die veel trekken met caravan of tent en gebruik maken van campings. Maar ook reizigers die gebruik maken van accommodaties op campings, van vakantiehuizen, B&B’s en kleinschalige hotelletjes.

Uitgeven van Specials
– Landenspecials (SRC)
– So British&Olympics (2012) ter gelegenheid van de Olympische Spelen in Groot-Brittannië.
Produceren van titels voor derden
– NorthSeaView, een Onboard magazine van Stena Line (2008-2009-2010)
– CamperExpo Magazine (2012)
Fotografie
Reisjournalistiek t.b.v. andere bladen.
NIEUW in 2014: Golf&Reis
Eind 2014 zal de jongste loot van VLMedia verschijnen die tot stand komt in samenwerking met Freddy Bos van uitgeverij B&B Provice in Stadskanaal. Een magazine geheel anders dan de bestaande golfbladen. Het is namelijk een magazine voor golfers en niet-golfers. Over prachtige bestemmingen voor een topvakantie waar je ook nog eens mooie of bijzondere golfbanen treft om de vakantie voor zowel de golfer als de niet golfende partner tot een droomvakantie te maken.
Contact: info@vlmedia.nl

V&L Media geschiedenis
In 2005 werd V&L Media vof opgericht door Christa Luijk en Rinus Vrijdag. Beiden hadden hun sporen reeds verdiend in het toerisme en is de ervaring in het schrijven van toeristische gidsen, marketing en communicatie gebundeld met de ervaring op het gebied toeristische journalistiek, fotografie en promotie. Nadat Rinus jarenlang zijn energie had gegeven aan V&L Media, werd het in 2014 tijd een stapje terug te doen. Dit werd vooral ingegeven door gezondheidsredenen.

Het eerste grote project was in 2007 So British&Irish!, een uitgave over Groot Brittannië en Ierland. Dit magazine is de natuurlijke opvolger van Great Britain!, een magazine dat Rinus jarenlang had uitgegeven.
In 2009 verscheen so Caribe en in 2010 volgde het CamperReisMagazine, het ‘kindje van Christa’, een reismagazine dat zij als camperaar zo graag wilde gaan maken.
Toen in 2012 Carvoyage overgenomen werd leek het trio wel compleet maar hoe anders kan het gaan……

Voor de leukste reistips